Localizare         0728 878 988     0374 078 988

Divertisment si Istorie

Rezerva

Divertisment si Istorie  1. Parcul din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care traiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival
  2. Parcul “Lunca Dornei” – momentan in curs de amenajare
  3. Patinoarul din parcul Vatra Dornei
  4. Centrul de echitatie de la baza Partiei Parc
  5. CATEDRALA SF. TREIME
  6. Castelul DRACULA – Se afla in comuna Piatra Fantanele, prin pasul Tihuta la 40 km de Vatra Dornei si este o constructie medievala deosebita, si desigur se spune ca aici a trait contele Dracula, in acest sens putandu-se vizita cripta in care sunt ramasitele acestuia, precum si unele lucruri personale. Se poate servi masa in restaurantul castelului, avand posibilitatea sa gustati unele din cele mai bune si originale mancaruri din zona.
  7. Turbaria de la Poiana Stampei
  8. Cheiul Zugrenilor
  9. Traseele montane din Zona Dornelor (Muntii Calimani, Rarau, Giumalau, Bistritei, Suhard, Vf. Ousorul)
  10. Muntii Calimani ocupa partea nord-vestica a grupei centrale a Carpatilor Orientali, reprezentand cel mai extins masiv vulcanic din Romania. El se desfasoara pe directia nord-vest-sud-est, fiind delimitat la miazanoapte de zona depresionara a Dornelor (Vatra Dornei) si muntii marunti ai Bargaului; la est – sirul depresiunilor Paltinis, Dragoiasa, Bilbor, Secu il separa de muntii inalti ai Bistritei si de muntii Giurgeului (sud-est); la sud defileul Muresului constituie limita spre muntii vulcanici ai Gurghiului; in vest – piemontul colinar al Calimanului face trecerea spre partea estica a Podisului Transilvaniei.